6 Aralık 2007 Perşembe

hastalandık...

4-5 gündür Atike'de şiddetli bir ishal var.. Öyle ki günde 6-7, bazen daha fazla olan, her seferinde bezinden dışarı çıkan, ve bu yüzden her seferinde bütün giysilerimizin değiştiği bir ishal bu..

Diğer iki dişi çıkarken de böyle olduğu için bir süre beklemeyi uygun buldum ama geçmedi, bir türlü geçmedi.. Gece de bir kaç kez yapılan kakalar üzerinin de değişmesiyle birlikte Atike'nin uykusunu iyice açtı ve her kaka anneciğin 1 saatlik uykusuna mal oldu..

Bütün bunlara sıkıntıyı, acıları, mızıldanmaları, ağlamaları eklemiyorum bile.. Onlar zaten diş çıkarmanın olmazsa olmazları...

Pazartesi hem aylık kontrolümüz için ve bir türlü bitmeyen ishalimizin gerçekten dişten mi kaynaklandığını öğrenmek için doktorumuzun yolunu tuttuk.. Doktorumuz bunun normal olduğunu , diş çıkarmanın belirtileri olduğunu söyledi ve ishalinin dinmesi için de ilaç verdi... Ama bu 4-5 günlük ishal bir ayda aldığımız bütün gramları(!) süpürüvermiş... Kızımın kilosu bir önceki aya göre -90 dı.. Ama sevindirici yönden bakarsak 2 cm de uzamıştı....

İki günde ne değişti? Doktorumuzun verdiği ilaçları kullanarak kaka sayısını 4 e indirdik.. Bu sayıya doktorumuz "normal" dedi.. Ama kızımın yüzü iyice küçüldü:( Bir de dişi dolayısıyla çektiği acılara öksürük eklendi.. Tabi bugün tekrar doktorumuzun yanına gittik.. Bu sefer de öksürüğü için.. 3 tane iğne verdi.. Bir de balgamını sökmesine yardımcı olmak için şurup.. Duam kızımın çektiği acılarının biran önce bitmesi... Sesi de kısıldığı için ağlaması o kadar garipleşti ki o ağladıkça ben de ağlayacak hale geliyorum... Dün anneannnemizi çağırdık hastayız diye o da sağolsun dedemizi de yanına alıp gelmiş.. Biraz dedenin, biraz anneannenin kolunda gezerek canının sıkıntısını gidermeye çalışıyor Atikecik.. İnşaallah biran önce çıkar dişleri de sıkıntısı biter kızımın....(Amin...amin...amin...)

3 yorum:

Melek* dedi ki...

ALLAH ACİLLLL ŞİFALAR VERSİN BENMKİ DİŞ ÇIKARIRKEN HİÇ ZORLANMAMIŞTI AMA ÖYLE İSHAL OLMUŞTU ÇOK ZOR BİR DURUM HERALDE SİZİ EN İYİ BEN VE BENİM GİBİ EVLAT SAHİBİ OLANLAR ANLAR ÇOK ŞEKER RESİMLERİ MAŞ.DUA İLE

Kuaybe dedi ki...

Sabriş ablam çok geçmiş olsun.. Yusuf da aynı öyle (sarı) sular seller gibi ishal olmuştu alt iki diş çıkarken.. Şimdi üstlerde sıra ama ishal yok çok şükür.. Tabii dişten değil de rotavirüs de olabilir.. Test yapılmadı mı rota için?

Benim küçük cimcimeme bir hediyem var.. Birkaç gün içinde görürsün sayfamda :)) Bayramdan sonra inşaallah uğrarız küçük hanımı öpmeye..

gunlukcugum dedi ki...

COK GECMIS OLSUN RANA ESLEMDE 10 GUN ONCE ANLATTIGINIZ GIBI ISHALDINE YAPTIYSAM GECIREMEDIM EN SON KENDILIGINDEN GECTI.SIMDI OKSURUK BASLADI SANIRIM BU HASTALIKLARIN HEPSI VIRUS.DIS CIKARMA DONEMINDE COCUKLAR DAHA GUCSUZ KALIYOR VE HEMEN VIRUS OPUCUK VERIYOR YAVRULARIMIZA(((BOL BOL ANNE SUTU VE SU.INSAALLAH EN KISA ZAMANDA SAGLIKLARINA KAVUSUR YAVRULARIMIZ..